oshin.pl

Oleje naturalne, to te, które są tłoczone na zimno z czystego surowca. Bez dodatków zapachowych ani żadnych innych 'polepszaczy'. Najlepszą jakość mają oleje ze znaczkiem BIO, czyli organiczne. Kupując taki olej, mamy pewność, że pochodzi z upraw ekologicznych, a nie ogródka kwitnącego przy autostradzie...

Poniżej opis i zastosowanie niektórych olei.

Po więcej informacji i ciekawostek zapraszam na bloga: centrumoshin.blogspot.com  

Przyjemnej lektury i udanych zakupów :)

www.sklep.oshin.pl

 

 

Olej z czarnuszki

Olej z czarnuszki (Nigella Sativa) wywodzi się z Azji Mniejszej. Znana jest jako czarny kminek egipski („złoto faraonów”), czarnuszka ogrodowa, czarnucha, kąkolnica, panna w zieleni. Ze względu na swoje bogate właściwości do dzisiaj jest bardzo znanym i cennym olejem. W świecie arabskim do dziś czarnuszka uważana jest za panaceum. Można tam często spotkać się ze stwierdzeniem: „czarnuszka leczy wszystko - oprócz śmierci”.

Więcej: Olej z czarnuszki

Olej arganowy

Płynne złoto z Maroka.

Olej arganowy to jeden z najdroższych i najbardziej cenionych olejów na świecie. Posiada bogate właściwości kosmetyczne, odżywcze, regenerujące i odmładzające. Jest prawdziwym koncentratem natury słońca i energii. Pozyskuje się go z nasion owoców drzewa arganowego, które występuje i owocuje tylko w jednym miejscu na świecie- południowo- zachodniej części Maroka, w ekologicznie czystym środowisku. Osiąga wysokość do 10 metrów, żyje średnio 200 lat, ale na pierwsze owoce trzeba czekać ok. 50 lat (!)

Więcej: Olej arganowy

Olej sezamowy

Olej sezamowy (Oleum Sesami) - olej roślinny otrzymywany poprzez tłoczenie na zimno nasion sezamowych (Sesamum Indicum). Ta metoda otrzymywania pozwala na zachowanie w jego składzie substancji mineralnych i witamin.

Więcej: Olej sezamowy


Olej kokosowy

Olej kokosowy BIO (ekologiczny), z pierwszego tłoczenia.

  • 100% naturalny

  • nie rafinowany

  • dobry dla diabektyków

Więcej: Olej kokosowy

Olej rycynowy

Olej rycynowy jest pozyskiwany z nasion tropikalnego drzewa Ricinus communis, czyli Rącznika pospolitego. W naszym klimacie jest to roślina jednoroczna, uprawiana jako ozdoba, w tropikach skąd pochodzi osiąga 10 m wysokości.

Wiecej: Olej rycynowy

* Całą ofertę wraz z opisami znajdziecie Państwo na stronie sklepu: www.sklep.oshin.pl

© 2018 Oshin - masaż, pilates Bydgoszcz Uwaga! Szukaj masaż, masaz, pilates Bydgoszcz Szkolenia dla masażystów - szkolenia dla masazystow Pomysł na prezent - karnet na masaż

Search