Olej kokosowy BIO (ekologiczny), z pierwszego tłoczenia.

  • 100% naturalny
  • nie rafinowany
  • bez sztucznych aromatów
  • nie wybielany
  • nie utwardzany
  • nie zawiera cholesterolu
  • dobry dla diabektyków

Zawiera witaminy: B1,B2, B3, B6, C, E,
kwas foliowy, wapno, sodę i cynk.
Zalecenia:

  • Przyjmować dziennie 1-3 łyżeczek oleju w podczas posiłków, nie więcej niż 3 łyżki dziennie.
  • Doskonały w problemach z trawieniem, wypróżnianiem się, zespół jelita drażliwego, częste wzdęcia, chęć oczyszczenia organizmu.
  • Nadaje się do gotowania, pieczenia, sosów lub zamiast masła.
  • Doskonały dodatek do kakao lub herbatek owocowych.

Sposób przechowywania:
Zamkniętą butelkę przechowywać w temp. pokojowej, unikając światła słonecznego.
W temp. Poniżej 25°C olej się utwardza i staje się mleczny. Nie ma to wpływu na jego jakość.
Aby doprowadzić go do płynnej postaci, należy na kilka minut włożyć butelkę do pojemnika z gorącą (nie wrzącą) wodą.

OLEJ STOSOWANY JEST PRZEZE MNIE DO MASAŻU LomiLomi jak i do celów spożywczych:-) Polecam serdecznie!

Kraj produkcji: Filipiny
Do nabycia w pojemnościach 200, 500, 1000 i 5000 ml

Coś więcej…

Olej kokosowy BIO
Wspaniała i zdrowa alternatywa dla Ciebie
Olej kokosowy ma wiele zalet i jest wspaniałą alternatywą dla zwykłych tłuszczów. Wskazany jest u tych, którzy nie tolerują laktozy.
Olej kokosowy nie jest przeznaczony wyłącznie do gotowania wielu potraw, ale znalazł także zastosowanie jako środek pielęgnacyjny, używany do masaży i pielęgnacji twarzy w gabinetach Wellness i nie tylko. Masaż olejkiem kokosowym jest najwspanialszym przeżyciem, jakie mogą dać tylko naturalne produkty.

Olej kokosowy w kuchni

Olej kokosowy trzymany w temperaturze poniżej 25C staje się twardy niczym masło.
Przy podgrzaniu jednakże staje się płynnym olejem. Proszę zostawić olej na słońcu, przy grzejniku lub włożyć do gorącej wody (max. 40C), a masa zamienia się w gotowy do użytku olejek.
Olej doskonale zastępuje inne tłuszcze, ma mniej kalorii, co znajduje odzwierciedlenie w efektach kuracji.
Olej kokosowy znajduje swoje zastosowanie również przy przygotowywaniu sosów i wielu potraw, wyczarowuje ciekawy smak przy potrawach słodkich oraz dobrze jest tolerowany przez alergików.

Olej kokosowy – naturalne Wellness

Przy użyciu olejków kokosowych każdy masaż stanie się niezapomnianym przeżyciem. Używać mogą go także kobiety w ciąży oraz małe dzieci. Czy wieczorem, czy też rano, wcieranie niewielkiej ilości olejku w skórę twarzy odświeży i nada cerze blasku.
Wcierany w całe ciało pielęgnuje oraz przyjemnie chłodzi nawet przy oparzeniach słonecznych.
Pozwól swoim włosom zaznać przyjemności i skąp je w olejku kokosowym, który usuwa łupież i doskonale pielęgnuje włosy.

Oto doskonała wskazówka dla tych, którzy mają suche i zniszczone włosy!:
Proszę wmasować olejek kokosowy w mokre włosy i owinąć głowę ręcznikiem. Olejek pozostawić na godzinę lub najlepiej na całą noc, a potem dokładnie umyć włosy. Z pewnością poczujesz różnicę!

Polecam:-)

Idź do góry